Μέχρι κι ο Φορτσάκης επιτίθεται στην κυβέρνηση για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Πρώην βουλευτής της ΝΔ και πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ 

Κατά του σχεδίου της κυβέρνησης για τα Πανεπιστήμια τάχθηκε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αλλά και πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Φορτσάκης. Μάλιστα μιλώντας στο Action24 ξεκαθάρισε πως αντίστοιχο σώμα Αστυνομίας εντός Πανεπιστημίων δεν υπάρχει «σε κανένα πανεπιστήμιο, απ’ όσο γνωρίζω, της δυτικής Ευρώπης».

Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε τη λύση αυτή «επικοινωνιακού τύπου» και προεξόφλησε πως «δεν θα είναι αποτελεσματική. Το μπάχαλο που υπάρχει στην Ελλάδα, δεν το βρίσκουμε αλλού. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος να βάλουμε αστυνομία μέσα».

«Η αστυνομία δεν πρέπει να κατοικοεδρεύει στο πανεπιστήμιο, ούτε μπορεί να ανατεθεί η φύλαξη του πανεπιστημίου στην αστυνομία. Κανένας καθηγητής και κανένας φοιτητής δεν θα δεχθεί εύκολα την τοποθέτηση αστυνομίας εντός πανεπιστημίων» σημείωσε ο πρώην πρύτανης.Η απόφαση για την φύλαξη των ΑΕΙ από πανεπιστημιακή αστυνομία «είναι επικοινωνιακού τύπου λύση και δεν θα είναι αποτελεσματική», τόνισε ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών και πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Φορτσάκης.

«Το μπάχαλο που υπάρχει στην Ελλάδα, δεν το βρίσκουμε εύκολα αλλού. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος να βάλουμε την αστυνομία μέσα» στα πανεπιστήμια. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα ειδικό σώμα φύλαξης, το οποίο θα διασφαλίζει ότι η πρόσβαση στο πανεπιστήμιο θα γίνεται μετά από έλεγχο. Η δική μου άποψη είναι ότι η αστυνομία δεν πρέπει να κατοικοεδρεύει στο πανεπιστήμιο, ούτε μπορεί να της ανατεθεί η φύλαξη του πανεπιστημίου στην αστυνομία».

Ο Θεόδωρος Φορτσάκης ήταν κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, πρύτανης και στο ψηφοδέλτιο επικρατείας επί Αντώνη Σαμαρά

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί